BIH

NAKON NAPADA U GRAZU Rizvanović po ćeliji baca hranu, prijeti čuvarima i psihologinji

Zatražen transfer u zatvor u Beču

A.U.

3.7.2015

Zatvor u Grazu zatražio je da Alen Rizvanović bude prebačen u drugu ustanovu u Beču zbog njegovih prijetnji čuvarima i psihologinji. 

Prema pisanju austrijskih medija, Rizvanović je bacao hranu po ćeliji, prijetio i vrijeđao čuvare, a uputio je i prijetnje psihologinji koji je zbog toga odbio da radi sa njim.

„Razgovor sa psihologom morao je biti prekinut jer se žena osjećala ugroženo“, rekao je zvaničnik zatvora Martin Johann Schopf.

Vlasti u zatvoru su pokušali Rizvanovića staviti u samnicu, ali ni to nije pomoglo, te se sada nalazi u posebnoj ćeliji gdje je sve zašarafljeno na takav način da on ne može ništa izvaditi i iskoristiti kao oružje, a televizor je smješten iza rešetaka.

O zahtjevu za transfer u bečki zatvor odlučivat će tužioc u Grazu.

Glasnogovornik ureda tužioca u tom gradu Christian Kroschl kazao je jučer da Rizvanovićev motiv za napad još uvijek nije poznat, a još uvijek se čeka na toksikološke nalaze koji će pokazati da li je u njegovoj krvi bilo tragova droge. Ranije su testovi pokazali da nije bio u alkoholiziranom stanju.

Podsjetimo, Rizvanović se 20. juna automobilom zaletio u grupu ljudi prilikom čega je ubio tri osobe, a povrijedio više od 30.