BIH

I PORED IDEALNIH TEMPERATURA Zenički bazeni bez posjetioca

Uprkos poboljšanju uslova za kupače

D. Pa.

3.7.2015

Zenički bazeni oduvijek su važili za idealno rješenje na kojem brojni Zeničani traže spas od ljetnih vrućina, a ove godine zakašnjeli početak sezone rezultat je infrastrukturnih radova koje su otvoreni bazeni u Crkvicama odavno trebali imati.

Osim infrastrukturnih radova izvršena su i farbanja bazena a sve navedeno trebalo je ove godine privući još više zeničkih kupača, koji bi ljetne dane provodili na bazenima. Međutim, da je poskupljenje cijena ulaznica na bazene imalo negativnog odjeka pokazatelj su današnji poluprazni bazeni, koji su ranijih godina petkom i u dane vikenda bili krcati.

- Radovi koji su izvršeni u proteklom periodu JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata odavno je trebalo završiti, besmisleno je zbog urađenih minimalnih ulaganja automatski korigovati i cijenu ulaznice. Kada sam ugledala da je pri tome bazen od 2m poluprazan, zaokrenula sam se ispred ulaza budući da mi je isplatnije posjetiti neki od bazena u susjednom gradu – kazala je za "Avazov" portal jedna od nezadovoljnih Zeničanki. 

I pored idealnih vremenskih uslova, zenički kupači bijeg od ljetnih dana ove godine očito neće potražiti na otvorenim bazenima.