BIH

HRABRA PJEVAČICA Rak mi nije na prvom mjestu

KNJIGE "Soba za nikoga" Donne Ares u oktobru će biti predstavljena

E. S.

4.7.2015

Za bh. pjevačicu Donnu Ares oktobar ove godine značit će mnogo. Upravo tada će svjetlo dana ugledati njena autobiografska knjiga "Soba za nikoga", koja će simbolično biti promovirana u oktobru, s obzirom na to da je prošle godine u to vrijeme saznala da boluje od opake bolesti.

Najgori način

Nakon što se suočila s karcinomom, zahvaljujući optimizmu, višemjesečnoj borbi i upornosti, zdravstveno stanje hrabre Bišćanke sve je bolje. Upravo o strahu, snazi, hrabrosti i životnoj bici koju vodi mjesecima Ares je pisala u svojoj knjizi, koju je posvetila ljudima koji su se našli u istoj ili sličnoj situaciji kao ona.

"To što ja izgledam jaka, to sam samo ja. Vjerujte da je puno više onih koji su slabi. Radi njih moramo da se ujedinimo. Rak nek' "rakuje", strah neka strahuje, a ja odoh svojim poslom" - samo su neki od dijelova iz knjige "Soba za nikoga" koje je Donna podijelila s fanovima na Facebooku.

Čovjek, ističe Ares, i ne zna koliko može toga da podnese, a sazna to uglavnom na najgori način.

"Postoje i oni koji se uplaše pa zanemare i to malo vlastite sposobnosti da se izbore sa sobom i strahom. Da bi taj strah pao u drugi plan, morate staviti nešto u prvi plan. Meni rak nije na prvom mjestu i zato ću ga, hvala Bogu, i pobijediti" - također je dio Donnine knjige koja je još u pripremi.

 Vlastita borba

Pjevačica je dodala i sljedeće:

"Vjerujem da će ovo pomoći mnogima u vlastitoj borbi na prvom mjestu, ali ne samo od raka nego i od ovog ludog života današnjice" - napisala je Donna Ares, iza koje je jedanaest hemoterapija.