NOGOMET

Dubrovački arhitekta prodao vilu Džeki: Sa Edinom sam se dogovorio za pet minuta

Stipo Pašalić ekskluzivno za "Dnevni avaz"

Autor:A. SOKOLOVIĆ

4.7.2015

- Da budem iskren, vilu s bazenom sam gradio za sebe i porodicu. No, kada me kontaktirao Edin Džeko, već nakon prvog razgovora smo našli zajednički jezik. Bukvalno, dogovorili smo se za pet minuta. 

soko-vila-2

Foto: Avaz (Jedna od soba u vili koja je prekrasna)

Sjajan momak

To je u ekskluzivnom razgovoru za "Dnevni avaz" kazao dubrovački arhitekt Stipe Pašalić, koji je kapitenu naše nogometne reprezentacije, za koji iznos nije poznato, prodao vilu u Dubrovniku. 

soko-vila-4

Foto: Avaz (S jedne od terasa je prekrasan pogled na more)

- Ona se nalazi na lijepoj lokaciji na Babinom Kuku. Prije dvije godine, koliko sam upoznat, Džeko je na jednom portalu vidio da je prodajem i kontaktirao me - kazao je Pašalić. 

Poznati hrvatski arhitekta se nakon toga kratko nasmijao i pitao nas zar je zaista to svima u Bosni i Hercegovini toliko zanimljivo. 

pasalic-stipo-03

Foto: Avaz (Pašalić: Džeko je veoma kulturan)

Kada smo mu odgovorili da je Džeko najveća sportska zvijezda u Bosni i Hercegovini i da se prati svaki njegov korak, Pašalić je dodao: 

- Odmah sam vidio da je sjajan momak. Veoma kulturan. Kada sam upoznao reprezentativca BiH, shvatio sam da je jednostavnije poslovati s nogometašima nego s biznismenima.

soko-vila-3

Foto: Avaz (Ulaz u vilu je prostran)

Pašalić je već krenuo u nove projekte, a Dubrovčani sada imaju dodatni razlog da prate igru Dijamanta, novog njihovog susjeda.

Spaha i društvo

Edina Džeku smo, inače, često navikli viđati u Dubrovniku, gdje je s djevojkom Amrom Silajdžić odlazio na odmor. Često je "uhvaćen" i u društvu prijatelja iz reprezentacije Emira Spahića.

dzeko-i-amra1

Foto: Avaz (Džeko s djevojkom Silajdžić: Uživaju u Dubrovniku)

Sada će i oni imati dodatni razlog da se još više druže u pauzama šampionata i reprezentativnih okupljanja.