SARAJEVO

PROBLEMI Skoro da nema ulice bez rupe!

Prokopi u gradu mjesecima ostaju neasfaltirani

Autor:F. MUSTAFIĆ

4.7.2015

Pješacima i vozačima na gradskim ulicama mnogo problema zadaju velike rupe. Svakodnevno se pojavljuju na skoro svakom koraku jer radnici „Vodovoda i kanalizacije“, ili drugih komunalnih preduzeća, nakon što saniraju neki kvar ne asfaltiraju rupe. Ovih dana mogu se vidjeti velike rupe u ulici Franjevačka, Kranjčevićeva, Jukićeva, Kalemova, Jošanička, Braće Begić...

Privremena sanacija

Budući da dio ceste na kojem se radi na kraju posla ne bude ponovo asfaltiran, ubrzo se na tim mjestima pojave veće rupe.

Kako su nam kazali iz preduzeća ViK, oni svakodnevno obilaze teren i dosipaju tampon, jer posebno poslije padavina nastaju rupe. Kako su naveli, tada privremeno saniraju iskop i postave tampon, a nakon toga uposlenici „Rada“ asfaltiraju.

franjevacka-rupe

Mjesecima niko ne asfaltira prokop u Franjevačkoj

Međutim, na terenu se često desi da neke rupe ne budu asfaltirane ni po nekoliko mjeseci.

ahmed-djipa1

Đipa: Uputiti nalog

Portparol preduzeća “Rad” Ahmed Đipa kazao nam je da im ViK do sada nije uputio nalog za asfaltiranje prokopa u Franjevačkoj i Kranjčevićevoj.

Naneseni materijal

- Kada nam preduzeće ViK dostavi nalog koji prokop u kojoj ulici treba sanirati, tada naši radnici izlaze na teren. Prvo sačekamo da se naneseni materijal slegne, a nakon toga asfaltiramo - dodao je Đipa.