BIH

BIHAĆ Javni protest krajiških policajaca

Zbog neisplaćenih toplih obroka i troškova prijevoza iz 2014. godine

Autor:M. D.

3.7.2015

U Bihaću je  danas na gradskom trgu održan javni  protest Sindikata policije Unsko-sanskog kantona (USK) koji su u štrajku od 29. juna zbog neisplaćenih toplih obroka i troškova prijevoza iz 2014. godine. Policijskim  službenicima podršku su dali kolege iz Unije sindikata policije FBiH, policijski sindikat Srednjebosanskog kantona (SBK) , Samostalnog saveza sindikata USK,  te sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja USK.

Pred okupljenim policajcima i građanima govorili su Mahmut Alagić, predsjednik Štrajkačkog odbora, Muhamed Mahmutović, predsjednik Samostalnog saveza sinidkata USK, Halid Ganija iz Unije sindikata policije FBiH.

Potom su štrajkači u koloni po dva prošli gradom, pored zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP)  USK i zgrade u kojoj se održava vanredna sjednica Skupštine USK  zbog podizanja kratkoročnog i dugoročnog  kredita od 23, 5 miliona KM. Nepoznato je u šta će krediti biti utrošeni. 

Sjednica je u toku, a prije pola sata u salu su ušli i predstavnici Štrajkačkog odbora i članovi sindikata podrške da bi pratili diskusije zastupnika.