NOGOMET

Zavirite na trening Sarajeva na +30 stepeni

Red, rad i disciplina u Sloveniji

A. M.

3.7.2015

Uprkos nesnosnim vrućinama (30 stepeni Celzijusa), nogometaši Sarajeva odradili su jutarnji trening u Brežicama, a potom su bordo momci otišli u sobe na odmor, uoči večerašnje prijateljske utakmice protiv Rijeke (18 sati).

S ekipom šampiona Bosne i Hercegovine trenirao je i Nigerijac Sani Emannuel, koji je kasno sinoć doputovao u Čatež, a u narednim danima bit će na probnom radu u klubu s Koševa.

Zanimljivo, nekadašnji igrač rimskog Lacija nekada je bio jedan od najtalentiranijih nogometaša, a 2009. godine je bio "Zlatna kopačka" Svjetskog prvenstva U-17 reprezentacija.

- Nakon prvog dijela priprema na Jahorini, gdje smo nabijali kondiciju, sada smo u Sloveniji gdje uvježbavamo igru koju ćemo preferirati u narednoj sezoni. Što se tiče novih pojačanja, odlično su se uklopili i vjerujem da će nam pomoći. Trenutno smo u prvoj fazi analiziranja Leha, narednog protivnika Sarajeva u Ligi prvaka i sigurno je da i oni imaju mane - kazao je kapiten Sarajeva Ivan Tatomirović.

Saigrač na stoperskoj poziciji i nova akvizicija bordo kluba, Tomislav Barbarić zadovoljan je prijemom u ekipu Sarajeva.

- Momci su me odlično prihvatili. Odlično se radi. U narednim danima ćemo se uigrati i protiv Leha ćemo biti pravi. Da dođem u Sarajevo privukla me činjenica da se igra Evropa i da se svaka utakmica igra pred nekoliko hiljada navijača, za razliku od hrvatske lige gdje se igra pred nekoliko stotina navijača. Analiziramo protivnika, polako se upoznajemo s njihovim prednostima i manama. Sigurno da se radi o odličnoj ekipi, ali mi tražimo naše šanse - kazao je Barbarić.