NOGOMET

NAPOKON JE NEKO REKAO ISTINU "On ima kvalitetu, ali zvuči suludo platiti 80 miliona eura za njega!"

Promašaj Manchester Uniteda

Autor:(A. Vr.)

2.7.2015

Trener Bayerna Pep Guardiola u četvrtak je održao presicu na kojoj je progovorio o mogućem odlasku Bastiana Schweinsteigera iz Münchena, a dotakao se i svoje velike želje - Angela di Marije.

Ovaj 30-godišnji veznjak Bayerna i njemačke reprezentacije spominjan je proteklih sedmica kao mogući novi igrač Manchester Uniteda, pa su novinari Guardiolu pitali za komentar ove priče.

"Naravno da planiram raditi s Bastijem sljedeće sezone, međutim, on sam mora donijeti svoju odluku. Rekao sam mu: "Tvoja budućnost je u tvojim rukama, napravio si veliku karijeru i moraš odlučiti", otkrio je trener Bayerna.

Slavni Španac je na zanimljiv način prokomentirao i mogući transfer Argentinca Angela di Marije iz Manchester Uniteda u Bayern.

"Poznajem Di Mariju jako dobro. On ima veliku kvalitetu, međutim, zvuči suludo platiti 80 miliona eura za njega kao što je to napravio Manchester United", dao je Guardiola komentar s kojim bi se složili mnogi ljubitelji nogometa, ne toliko zbog Di Marijinog manjka kvalitete, koliko zbog nenormalnog 'bildanja' nogometnih transfera