BIH

Pokrenut postupak razrješenja Kenana Crnkića s dužnosti direktora ZZO KS

Skupština Kantona Sarajevo odlučila

Redakcija

2.7.2015

Nakon što Skupština Kantona Sarajevo na svojoj sjednici od 27.maja nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2014.godinu, Vlada je danas donijela odluku o pokretanju postupka razrješenja direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, prije isteka mandata, zbog nepostupanja u skladu s propisima i općim aktima Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i zbog nemarnog obavljanja dužnosti direktora dr. Kenana Crnkića. 

U svrhu sprovođenja sudske mjere osiguranja određene rješenjem Kantonalnog suda iz jula mjeseca iz 2013.godine te Zaključkom Općinskog suda iz aprila mjeseca iz 2015.godine Vlada je danas donijela rješenje o razrješenju predsjednika i četiri člana Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Razriješeni su: Esed Radeljaš – predsjednik Upravnog odbora i članovi Merita Tirić Čampara, Emina Kasumagić  Halilović, Zahida Dizdar i Samir Kazić. 

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela i rješenje o raspoređivanju predsjednika i četiri člana UO ZZO na funkciju koju su obavljali do donošenja rješenja Vlade KS od 06.12.2012., a po Zaključku Općinskog suda KS-a iz aprila 2015.godine.

Na funkciju predsjednika UO vraćena je Jasmina Selimović, a Senka Mesihović Dinarević, Davorka Matković, Alen Pilav i Lejla Turuljasu novi/stari članovi ovog upravnog odbora, navodi se u saopćenju Vlade KS-a.