CRNA HRONIKA

Renault sletio s ceste i zabio se u kuću ispod skele na kojoj su bili radnici

U Tukovima kod Prijedora

M.Z.

2.7.2015

Pet putnika renaulta megan, tri muškarca i dvoje djece starosti do desetak godina imali su nevjerovatnu sreću, jer su nakon slijetanja megana s magistralnog puta Prijedor- Sanski Most u Tukovima kod Prijedora, koje je policiji prijavljeno danas oko 15 sati, prošli samo s ogrebotinama.

Automobil koji se prevrnuo i svom silinom krovom udario u vanjski zid privatne kuće na kojoj je bila skela s četiri radnika je potpuno uništen. Putnici renaulta, kojim je prema nezvaničnim saznanjima upravljao Roki Seidović ( 26) iz Prijedora, kolima hitne pomoći odvezeni su u opštu bolnicu u Prijedoru gdje su ljekari konstatovali samo lakše tjelesne povrede u vidu ogrebotina. U nesreći nisu povrijeđena ni četiri radnika koji su se u vrijeme nesreće nalazili na skeli pod koju je nakon slijetanja uletio megan.

policija-na-uvidjaju-prijedor

U neformalnom razgovoru, bez želje da im se imena pominju u  javnosti , radnici kažu  „ da su u jednom trenutku  primijetili vozilo  kako ide u pravcu Sanskog Mosta“.

- I odmah nakon tog čuli smo strahovit udar o zid kuće. Uplašeni smo poskakali sa skele. Sva sreća da nikom nije ništa- kazali su radnici.

Uviđaj o nesreći obavila je PS za bezbjednost saobraćaja iz Prijedora, a renault megan će na test  tehničke ispravnosti vozila kako bi bila otklonjena sumnja da li je upravo to bio uzrok slijetanja.