GLOBUS

WASHINGTON Policija pregledala kompleks Mornaričkog brodogradilišta - "sve čisto"!

Lažna uzbuna o terorističkom napadu u glavnom gradu SAD

Am. K./D. K.

2.7.2015

16:40 Dojava o pucnjavi, koja se na kraju ispostavila lažnom, prijavljena je iz jedne od zgrada u Mornaričkom brodogradilištu. Sve njih detaljno je prekontrolisala američka policija, uključujući i tzv. Zgradu 197, u kojoj se prije nepune dvije godine, tačnije u septembru 2013., dogodio masakr u kojem je vojni izviđač Aaron Alexis ubio 12 radnika, nakon čega ga je ubila policija.

16:22 Američka policija detaljno je pregledala kompleks Mornaričkog brodogradilišta u Washingtonu i konstatovala da je "sve čisto", odnosno da nisu pronađene nikakve sigurnosne prijetnje, niti ima povrijeđenih, saopćili su predstavnici lokalne vlasti, javlja ABC.

16:07 Washingtonski službenici kazali su kako se najvjerovatnije radi o lažnoj uzbuni, javio je BBC.

Glasnogovornik Rodriguez rekao je, a i vatrogasni službenici su potvrdili tu informaciju, da nema povrijeđenih, javlja CBS.

Podsjetimo, naoružani napadač ubio je i ranio 12 ljudi na istom mjestu u septembru 2013. godine.

15:31  Nekoliko medijskih kuća sad izvještava kako napada možda nije ni bilo. Policija je pronašla osobe koje su prijavile napad i trenutno s njima vodi informativne razgovore. U međuvremenu, kompleks ratne mornarice ostaje pod uzbunom, zgrade su i dalje pod blokadom, te se nastavlja evakuacija uposlenika.

Na terenu se nalazi više timova interventne policije koji i dalje tragaju za mogućim napadačima.

15:25 Američka policija je objavila da se u Mornaričkom brodogradilištu u Washingtonu, administrativnom centru američke mornarice, nalaze dva napadača. Zaposleni tvrde da su se alarmi oglasili i da su sve zgrade na ovom mjestu trenutno zaključane.

Mornarica je objavila na Twitteru da su građevine u ovom kompleksu zatvorene, ali da nijedan incident nije potvrđen još uvijek.

Svjedoci nedaleko od administrativnog kompleksa javljaju kako u pravcu centra ide brojna policijska vozila, uz svjetla i sirene.

Mnogo policajaca je raspoređeno na površini od 16 hektara, pišu mediji.

Trenutna dešavanja u glavnom gradu SAD možete gledati ovdje: