CRNA HRONIKA

Mušić se rasplakao u Sudu, ali nije izrazio kajanje

SARAJEVO Bivši policajac negirao krivicu za pokušaj ubistva

Autor:Dž. BULBUL

2.7.2015

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer se na ročištu za izjašnjenje o krivici Teufik Mušić (63), bivši policajac i direktor preduzeća „Neckar", koji je 26. februara teško ranio Fejsala Hrustanovića (69), člana Nadzornog odbora „Elektroprivrede BiH" (EPBiH) i bivšeg direktora „Triglav BH osiguranja", na platou ispred ulaza u zgradu EPBiH, izjasnio da nije kriv.

Suze u sudnici

Mušić se odbio fotografirati, ali je rekao da tokom postupka neće imati ništa protiv da se fotografira. Sutkinja Jasmina Begić kazala je da se Mušić tereti za pokušaj ubistva te nedozvoljeno nošenje oružja.  Tokom provjeravanja ličnih podataka Mušić se rasplakao.

- Izvinite, ne stidim se ničega što sam uradio. Ja sam žrtva mafije. Ovako samo mafija radi - kroz suze je rekao Mušić.

elektroprivreda-pucnjava

Detalj s uviđaja na mjestu pucnjave

Sutkinja Begić mu je poručila da se smiri te da je u pitanju samo ročište za izjašnjenje o krivici. Naposljetku, Mušić se smirio te je na pitanje sutkinje Begić kako se izjašnjavanja, odgovorio riječima: "Nisam kriv."

 Teške povrede

Prema izjavama očevidaca, Mušić je taj dan sačekao Hrustanovića i, kako se sumnja, zbog ranijih neraščišćenih poslovnih odnosa pucao u njega. Pucnjava se dogodila uoči održavanja sjednice Skupštine dioničara EPBiH, a Hrustanović je s teškim povredama prevezen u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu.

Zadobio je povrede opasne za život, i to abdomena, jetre i zida debelog i tankog crijeva, krvarenje u trbušnu duplju i tešku tjelesnu povredu u vidu pareze nerava desne potkoljenice.