LIFESTYLE

Porsche Holding novi uvoznik automobila Volkswagenovog koncerna za BiH

Ozvaničeno preuzimanje ASA Auta

M. T.

2.7.2015

Porsche Holding iz Salzburga, kćerka firme Volkswagen AG, 1. jula je preuzela tržišnu odgovornost za vozila Volkswagen koncerna u Bosni i Hercegovini. Novi uvoznik Porsche BH Sarajevo zastupat će ubuduće marke VW putnička i privredna vozila, Audi, SEAT, Škoda i Porsche.
 
- Zadovoljstvo nam je što smo sada sa Bosnom i Hercegovinom kao importer zastupljeni u svim zemljama centralne i istočne Evrope i što naše dugogodišnje iskustvo u veleprodaji i maloprodaji automobila možemo primijeniti i ovdje u Bosni i Hercegovini - istakao je Alain Favey, predstavnik Uprave Porsche Holding Salzburg na današnjoj konferenciji za štampu u sarajevskoj Vijećnici, te je dodao:
 
- Od ASA Grupacije preuzimamo veoma uspješnu kompaniju koja je sa tržišnim učešćem od 40 posto u prošlosti napravila odličan posao.

 

2

Za direktore novoosnovane kompanije imenovani su Alex Vaszi i Senad Olovčić


Dosadašnji uposlenici kompanije ASA Auto, kao i dvije pripadajuće maloprodaje sa saradnicima, preuzeti su u novu kompaniju Porsche BH, a za direktore novoosnovane kompanije imenovani su Alex Vaszi (51) i Senad Olovčić (52). Novo preduzeće bavit će se veleprodajom (Porsche Bosna i Hercegovina) i maloprodajom (Porsche Sarajevo), dok će istovremeno Porsche Leasing prilikom kupovine novog vozila omogućavati finansiranje i sve ostale usluge na jednom mjestu.
 
Preuzimanjem uvoza u BiH, Porsche Holding Salzburg će od polovine 2015. godine, izuzimajući Austriju, biti zastupljen u svih 12 zemalja srednjoistočne Evrope, kao i u Ukrajini.


 3

Porsche Holding Salzburg najveća je kompanija za prodaju automobila u Evropi

Porsche Holding Salzburg najveća je kompanija za prodaju automobila u Evropi i djeluje u 24 zemlje širom svijeta. Zastupa marke Volkswagen koncerna u veleprodaji, maloprodaji i postprodaji, a prodajom rezervnih dijelova, finansijskim uslugama kod nabavke automobila, te sopstvenim razvojem informatičkih sistema pokriva kompletan spektar trgovine automobilima.