NOGOMET

PROŠAO KROZ PAKAO Cristiano Ronaldo mu kupio kuću nakon cunamija, a sada je član Sportinga

Nevjerovatna gesta igračine i ljudine

Al. Ti.

2.7.2015

Kada je prije 10 godina Indoneziju pogodio stravični cunami i kada je živote izgubilo skoro 300 hiljada ljudi, tada sedmogodišnji dječak Martunis nije ni sanjao da će jednog dana biti prilici da zaigra za Sporting iz Lisabona i da će imati Cristiana Ronalda za prijatelja.

Naime, ova nevjerovatna priča momka po imenu Martunis, koji je prošao trnovit put kako bi uspio. Sada je novi fudbaler Sportinga iz Lisabona po uzoru na Cristiana Ronalda, koji mu je mnogo pomogao u životu nakon stravične nesreće.

Kao sedmogodišnji dječak Martunis je pronađen na plaži 21 dan nakon što je Indoneziju pogodio prvo strašan zemljotres, a kasnije i cunami. Tada maleni dječak je izgubio majku i dvije sestre, a tokom 21 dana kako je proveo na plaži, preživljavao je jedući hranu koju je našao na plaši.

martunis-12

Maleni Martunis pronađen nakon 21 dana na plaži

Pronađen je naknadno izgladnio, a na sebi je imao dres selekcije Portugala i to onaj Ruija Coste.

Tada je izjavio kako ima veliku želju da postane nogometaš i da igra za Sporting. Nedugo nakon nesreće je upoznao i Ronalda, tada nadolazeću zvijezdu Manchester Uniteda, koji mu je kupio kuću u kojoj je i odrastao.
 
Njih dvojica su nakon toga razvila veliko prijateljstvo, te Martunis će nastupati u klubu u kojem je počeo karijeru njegov uzor - Ronaldo.

Sedamnaestogodišnji fudbaler igrat će za U-19 selekciju Sportinga.