BIH

GRAĐANI OPREZ Ova djevojka vara ljude, lažno se predstavlja kao volonterka i prikuplja novac za oboljele od raka

Predsjednica udruženja Debra potvrdila za "Avazov" portal

A. TIRO

2.7.2015

U proteklo vrijeme je sve više građana glavnog grada Bosne i Hercegovine koji su na ulici ili sjedeći u ugostiteljskim objektima imali priliku sresti se sa djevojkom koja se uljudno predstavlja kao volonterka Udruženja oboljelih od bulozne epidermolize Debra i prikuplja novac.

Ipak, kako su iz ovog udruženja potvrdili za "Avazov" portal ova djevojka je prevarant, koja se već duže vrijeme lažno predstavlja i vara ljude samoincijativno.

Kako nam je potvrdila predsjednica udruženja Debra Nevzeta Hadžimehmedović - Kahriman ova djevojka je prevarantica koja je prijavljivana čak tri puta policiji, ali se ništa nije desilo, zbog toga što često mijenja adrese.

"Ta djevojka se zove Adisa Šetkić i ona se samoincijativno predstavlja kao volonterka našeg udruženja. Već dvije godine uporno zloupotrebljava Debru i u ime udruženja prikuplja novac za sebe". Bilo je tu i ostalih koji su zloupotrebljavali Debru na ovaj način, ali su oni odustali nakon izvjesnog vremena. Ona je najupornija", kazala nam je Kahriman.

debra-1

Također, potvrđeno nam je da ovo udruženje nema volontera koji prikupljaju novac, već dvije godine, a sve zbog toga što se dešavalo isto što se dešava i danas, dakle lažno predstavljanje.

"Imali smo ugovor sa firmom koja je štampala slikovnice i na svakoj je pisalo da sredstva idu za udruženje Debra. Te slikovnice su prodavali naši registrovani volonteri, ali nakon što je zabilježeno nekoliko lažnih predstavljanja, odnosno lažnih akreditacija, ugovor je raskinut i nismo imali više volontera", rekla nam je Kahriman.

Za kraj nam je Kahriman rekla kako bi građani trebali posebno pažnju obratiti na akreditacije osoba koje prikupljaju novac za oboljele, prije nego daju novac, jer neki građani to zloupotrebljavaju za svoju korist.