NOGOMET

Barbarić: Dosta mi je igranja pred 100 gledalaca, zato sam došao u Sarajevo!

Pojačanje bh. prvaka iz Splita

Redakcija

2.7.2015

Tomislav Barbarić na novoj je prekretnici karijere. Stasiti stoper ovog ljeta je zbog brojnih problema napustio Park mladeži, te se priključio redovima bh. prvaka Sarajeva. Barbarić će biti veliko pojačanje za obranu Sarajeva, ali i igrač od kojeg se na Koševu mnogo očekuje. No, kako je uopće došlo do angažmana u BiH?

- Bio sam prošle polusezone u Splitu, odigrao gotovo sve utakmice tijekom proljeća, a onda sam početkom ljetnih priprema izbačen iz momčadi. Trenirao sam odvojeno s otpisanim igračima, ni danas ne znam što se tačno dogodilo. Moje je mišljenje kako su problemi bili financijske prirode, od čelnika kluba nisam dobio nikakve odgovore. Razišli smo se sporazumno, no još imam neka potraživanja prema Splitu. Ne mogu reći da su prema meni na Parku mladeži bili prekorektni, ali to je sada završena priča. To je život nogometnog profesionalca, kaže u razgovoru za Goal Barbarić.

Zašto baš Sarajevo?

- Brzo se pročulo da sam otpisan, pa moram priznati kako je bilo dosta upita, kontakta i ponuda. Čak i iz domaćih klubova, no za njih nisam htio ni čuti! Bilo je i nekih inozemnih kombinacija, ali to su uglavnom bile 'divlje' lige. Tako je stigla i ponuda Sarajeva. Svi mi pratimo događaje iz regije, svjestan sam kako Sarajevo kao klub iznimno raste. To je postao stabilan klub, prvaci su svoje države, pa smo brzo dogovorili sve uvjete. No, meni je bilo važno i nešto drugo...

Šta?

- Sarajevo svaku domaću utakmicu igra pred 10 hiljada navijača, taj klub prati vjerna vojska navijača. Ne mogu vam opisati koliko mi je to bilo bitno, ne želim više igrati u klubovima pred 100-tinjak navijača. Zato je Sarajevo pravi izbor, zato sam htio u Sarajevo. I sada sam baš sretan.

Sarajevo danas ima vrlo dobru momčad...

- Kako ne, zna se kvaliteta ove momčadi. Sarajevo danas ima mogućnosti dovoditi najbolje igrače iz BiH, složila se ovdje vrlo dobra momčad. Kažu mi neki igrači kako na svakoj poziciji vlada žestoka kokurencija, to je i za mene sjajna stvar. Za naše prilike imamo respektabilnu momčad, ali nas nije pomazio žrijeb u Europi. Igramo s poljskim prvakom Lechom, jasno je da su oni favoriti. Ali, prva se utakmica igra kod nas, sve je moguće.

Ciljevi Sarajeva?

- Moramo biti prvaci BiH, nadamo se i duploj kruni. Ljudima u klubu, ali i našim navijačima to bi bilo jako bitno. Teško je nešto zbog ovakvog žrijeba obećavati u Europi, no mi se nećemo predati. Bio bi uspjeh kada bismo prošli taj Lech, pa stigli do playoff faze Europske lige. A plasman u Europsku ligu bi bio spektakl. No, prvo nas čekaju snažni Poljaci. Idemo redom.