LIFESTYLE

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Od naoko bezazlene situacije prisilio policajce da ga ubiju

Nosili kamere na uniformama

(Al. Ti.)

2.7.2015

Policijska uprava iz Palestinea u Teksasu objavila je uznemirujuću snimku koja svjedoči tome koliko je ponekad nezahvalan policijski posao, pogotovo ako nosite uniformu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Snimka prikazuje kako je od metaka 31. maja ove godine preminuo James Bushey (47), odnosno koliko je malo bilo potrebno da od mirne situacije nastane tragedija.

Burley je na policajce Gabriela Greena i Kaylyn Griffin iznenada potegnuo pištolj (kasnije je utvrđeno da je to bio samo zračni pištolj), pa nedugo potom izdahnuo u bolnici zbog samo par piva!

Naime, Green i Griffin su ga iz restorana u koji se sklonio izveli jer su iz obližnjeg supermarketa dobili dojavu da je ukrao nekoliko limenki, a da neće biti dobro su naslutili kada je odbio odgovoriti ima li uz sebe ličnu kartu.

"Užasno je što su moji uposlenici dovedeni u takvu situaciju. Reagirali su najbolje što su znali, a u tom su trenutku osjetili da se moraju braniti", izjavio je policijski kapetan James Muniz te naglasio da je i ovaj slučaj samo potvrdio koliko je važno da policajci na uniformama nose kameru jer je iz snimke sve odmah bilo jasno.