SPORT

Policija pretresa kuće Zdravka i Zorana Mamića

Navodno se radi o kaznenom djelu utaje poreza

(Al. Ti.)

2.7.2015

Kako javlja N1 jutros je policija upala u kuću i stanove braće Zdravka i Zorana Mamića, čelnih ljudi zagrebačkog Dinama.

Akciju pretrage stanova je navodno naložio Uskok, a prema pisanjima medija u Hrvatskoj navodno se radi o kaznenom djelu utaje poreza.

Također, vrše se pretresi i u drugim poslovnim objektima.

Dinamo se javio sa svojim saopćenjem u vezi pretresa kuće i stanova braće Mamić.

"Izvještavamo vas da je po nalogu županijskog suda u toku istraga koju provodi USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić", priopćili su iz Dinama.

Proširila se neslužbena informacija da su Mamići pod istragom zbog utaje poreza.

"Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci sarađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima odnosno na priprema s prvim timom Dinama u inozemstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka.

Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka.

Još jednom, bezuvjetno ćemo sarađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uvjerili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, a niti sebe osobno kao niti naše obitelji..

Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uvjeravamo naše navijače da budu mirni i spokojni te da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas – ostvarivanje velikih europskih rezultata", priopćeno je iz Dinama.