REGION

DJEVOJCI GLISEROM PREŠAO PREKO GLAVE Policija u potjeri za divljakom koji je teško ranio Austrijanku u Rovinju!

Hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici

Autor:(A. Vr.)

1.7.2015

Tridesetpetogodišnja turistkinja iz Austrije teško je povrijeđena u naletu glisera u srijedu u rovinjskom akvatoriju, te je hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici, a policija traga za gliserom, saopćeno je iz Ministarstva pomorstva, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske.

Teška pomorska nesreća dogodila se prijepodne kod ostrva Figarola, nedaleko Rovinja, gdje je za sada nepoznati gliser prešao preko austrijske turistkinje koja se kupala u moru.

Svjedoci su u Županijski centar 112 u Puli oko 11:40 dojavili da se dogodila nesreća, a u koordiniranoj akciji spašavanja učestvovala su Lučka ispostava Rovinj i stanica Pomorske policije Pula.

Na mjesto nesreće upućeno je plovilo lokalnog sportskoga centra koje je bilo u blizini, te je ubrzo povrijeđena žena izvučena iz mora i prevezena u lučicu Amarin, gdje su je u 12.04 sati u kritičnom stanju preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Rovinj. Potom je prevezena u Opću bolnicu Pula gdje je hospitalizirana.

Očevidom na poziciji nesreće djelatnici Lučke ispostave Rovinj u saradnji s policijom ustanovili su da se austrijska državljanka R.H.G. (1980.), u trenutku nesreće nalazila oko 20 metara od obale otočića Figarola kada je, prema izjava očevidaca, naišao manji gliser te je prešao preko nje, nanijevši joj teške povrede glave.

Lučka kapetanije Pula, Ispostava Rovinj i Pomorska policija Pula provode uviđaj o uzrocima ove pomorske nesreće, a istovremeno pokrenuta je i potraga za vozačem glisera koji je pobjegao, prenosi jutarnji.hr.