SARAJEVO

Otvorena izložba "Moje tijelo:ratna zona"

U Sarajevu ispred BBI Centra

M. Ču.

1.7.2015

U okviru Drugog WARM Festivala danas je ispred BBI Centra otvorena izložba  fotogafija ‘’Moje tijelo: ratna zona’’ koja sadrži priče i portrete žena koje su preživjele silovanja, a koje dolaze iz Demokratske Republike Kongo, Nepala, BiH i Kolumbije. Izložbu je otvorio Paul Lowe, fotograf i član tima WARM Fondacije, Edward Ferguson, ambasador Velike Britanije u BiH, Hasija Branković, preživjela, Midhat Poturović, fotograf i Tim Bidey, project developer Centra za postkonfliktna istraživanja (CPI).

- Ujedinjeno Kraljevstvo s ponosom podržava ovu izložbu u okviru naše globalne kampanje da se podigne svijest o stravičnim i trajnim posljedicama seksualnog nasilja u konfliktu - kazao je Ferguson.

ferguson-na-otvaranju-izlozbe

"Moje tijelo: ratna zona" je izložba fotografija, kreirana od strane PROOF: Mediji za socijalnu pravdu i Centra za postkonfliktna istraživanja, kao način da se podrži kultura kažnjavanja ovih gnusnih zločina koji su, nažalost, i dalje uobičajeni u našem društvu. Fotografije predstavljaju rad svjetski poznatih fotografa i umjetnika, uključujući Blake Fitch, Pete Muller, Nayan Tara Gurung Kakshapati i Midhat Poturović.