LJEPOTA I MODA

STROBING Novi hit među vizažistima

Lakši od konturiranja

(J. Be.)

1.7.2015


"Strobing" je novi hit među vizažistima i beauty blogerima, a namijenjen je isticanju aduta na licu i postizanju lijepog izgleda uz pomoć igre svijetla i sjene.

Dok konturiranje zvuči i izgleda zaista super, u praksi je potpuno nepraktično, pogotovo za nas koji nismo profesionalni vizažisti.

Konturiranje zahtijeva više make up proizvoda u nekoliko nijansi, dobre četkice i puno prakse kako ne bi izgledale poput klauna kad u ured dođemo sa smeđom crtom na nosu ili s 3 nijanse bronzera na obrazima.

"Strobing" se izvodi uz pomoć highlightera, a neki ga nazivaju "konturiranjem za lijene cure".

Kako se izvodi?

Highlighter se nanosi na istaknuta područja na licu, kako bi dobili privid ljepših obraza, blistavih očiju i općenito savršenog i svježeg tena.

strobing98983

Gdje se nanosi highlighter?

- na vrh jagodica (od ruba oka prema sredini obraza)

- ispod obrva (od sredine prema van)

- na sredinu brade

- duž kosti nosa

- na čelo

strobingcura001

Što trebaš znati?

Svakom licu odgovara nešto drugo pa je potrebno malo igranja kako bi dobila željeni look. Npr. ako imaš dugačak nos, highlighter nemoj nanositi do kraja, već samo do polovice nosa, a ako imaš punašne obraze bez definicije, pronađi mjesto koje ćeš osvijetliti kako bi dobila dojam oblikovanih jagodica...

Cure s toplim nijansama tena trebale bi birati žute i zlatne nijanse highlightera, a cure s hladnim tonom tena, roskaste i srebrne nijanse.