CRNA HRONIKA

OPĆINSKI SUD MOSTAR Jedan svjedok nije ništa vidio, drugom zamagljeno sjećanje

U nastavku suđenja za premlaćivanje Emilija Stojkića

M. Sm.

1.7.2015

U nastavku suđenja u Općinskom sudu Mostar saslušani su svjedoci Mate Čule i Miroslav Soldo, protiv Mirele Kovač, Tee Dizdarević, Aleksandre Tadić, Bože Putice i Gorana Rozgaje.

Oni se prema optužnici Kantonalnog tužilaštva, terete da su 5. septembra 2012. godine, oko 00,30 sati u Mostaru, ispred ugostiteljskog objekta "Neretvanski gusar" u Dubrovačkoj ulici, učestvovali u tuči. 

U tuči su 44-godišnjem Emiliju Stojkiću nanesene teške tjelesne povrede, a usljed kojih je on, u stanju duboke kome, deset dana kasnije podlegao u Kliničkoj bolnici Mostar.

Tokom saslušanja Čule je rekao kako je tog kobnog dana tek iza ponoći došao u objekt jer je čuo za neke prepirke, ali da ništa nije vidio.

Soldo je, rekao da se svega sjeća kroz maglu te da je bio pijan te večeri, ali i da je bio okrenut leđima, zbog čega nije pratio ko je sve ulazio u objekt i izlazio.

Na ročište nije došao dr. Hamza Žujo, a suđenje je odgođeno za 28.septembar.

Inače, u optužnici stoji da je Stojkić 5. septembar 2012.godine pijan došao u objekt, odnosno, gril te se posvađao s gošćama, koje su ga gurale i šamarale.

Nakon što se Stojkić potukao s ženama, dvojica muškaraca su se potom priključila te su ga svi zajedno udarali dok je ležao na podu.

U optužnici je navedeno kako je Stojkić potom izveden iz objekta, ali se vratio te je tuča nastavljena, nakon čega je dobio udarac bocom u glavu te druge smrtonosne povrede.