GLOBUS

SNIMKA IZ ZEMLJE HORORA Osveta Islamskoj državi na najbrutalniji način!

Haos i barbarizam u Siriji neprekidno dosežu nezampamćene razmjere

Autor:(A. Vr.)

1.7.2015

Haos i barbarizam u Siriji neprekidno dosežu nezampamćene razmjere. Dosad smo se zgražali nad barbarizmima džihadista Islamske države nad drugima, ali ovaj put, jedna grupa sirijskih pobunjenika, odlučila je IS-u vratiti istom mjerom.

Pobunjenička grupa Jaysh Al-Islam, napravila je propagandni video u kojem njihovi borci, obučeni u narančasta odijela, obavljaju smaknuće boraca Islamske države, koji su obučeni u crno.

Morbidna ironija leži u tome, što je svijet više puta bio zgrožen videima smaknuća u kojima je uloga bila obratna - džihadisti u crnom ubijaju civile, novinare, zarobljenike, koji su obučeni u narančasta odijela, prenosi dnevnik.hr.

Desetak džihadista smaknuto je pred kamerama, tačnije njih 13, a "Vojska islama", kako samu sebe naziva spomenuta teroristička grupa, spoj je oko 60 pobunjeničkih frakcija u Siriji i broji oko 25.000 boraca.

"Allah nije napravio bolest, a da za nju nije napravio i lijek", rekao je prije smaknuća zapovjednik te grupe, dok džihadisti u okovima kleče ispred njihovih krvnika, prenosi Daily Mail. Donedavno, situacija je bila isključivo obratna.

Taj "propagandni" video, traje čak 19 minuta i u njemu su prikazana lica svih 13 džihadista, a prije smaknuća su dobili i posljednje piće. Smaknuti su hicem iz pumperice iz neposredne blizine u potiljak.

Foršpan tog videa možete pogledati OVDJE, a iako ne prikazuje smaknuće i nema prijevod, nije teško shvatiti da je riječ o osveti sirijskih pobunjenika za zločine IS-a.

U aprilu 2015. godine, ista je grupa objavila i video njihove vlastite vojne parade, u kojoj je učestvovalo 1.700 vojnika, mnoštvo tenkova i specijalnih postrojbi iz njihovih vlastitih redova.