KOŠARKA

Predrag Danilović otvorio kamp na Jahorini

Bivši košarkaš Bosne stigao ponovo u BiH

A. S.

1.7.2015

Predrag Danilović, nekada vrsni košarkaš reprezentacije Srbije i bivši igrač Košarkaškog kluba Bosna i sadašnji predsjednik KK Partizan, danas je na Jahorini otvorio 14. međunarodni košarkaški kamp „Hypo Three Points“, na sportskim terenima ispred hotela "Bistrica".

- Drago mi je da sam ponovo ovdje. U proteklih 13 godina kroz ovaj košarkaški kamp prošlo je skoro 7.000 dječaka i djevojčica iz Bosne i Hercegovine, zemalja regije, kao i djece iz drugih evropskih država - kazao je Danilović prilikom otvaranja ovog kampa.

Inače, ove godine u ovaj kamp očekuje se dolazak 500 djece uzrasta od šest do 16 godina, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Hrvatske, Turske, Francuske, Njemačke i Rusije.

- Ovaj kamp i služi svojoj svrsi, da bude uz mališane, buduće košarkaše. Posebno mi je drago što će u kampu ove godine biti i mladih košarkaša iz drugih zemalja - dodao je Danilović, koji je iskoristio priliku i čestitao košarkašicama Srbije uspjeh na nedavnom Evropskom prvenstvu.

imag0540-burst002-cover

Danilović je prije susreta s novinarima odmah kazao da neće odgovarati na pitanja vezana za KK Partizan, pa mu nismo ni postavili pitanje šta misli o Košarkaškom klubu Bosna, u kojoj je ponikao prije nego je otišao za Beograd.

Rođenog Sarajliju smo uspjeli pitati šta misli o košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine uoči predstojećeg Eurobasketa te da za portal "Dnevnog avaza" nešto kaže i Mirzi Teletoviću, najvećoj košarkaškoj zvijezdi Bosne i Hercegovine u NBA ligi.

- Reprezentaciju Bosne i Hercegovine ne poznajem najbolje. Što se tiče Mirze Teletovića - on je odličan košarkaš - kazao je Danilović.

Inače, organizator kampa je košarkaški klub „Partizan TS“ Banja Luka, a generalni sponzor "Hypo Alpe-Adria-Bank" Banja Luka.

Nakon svečanog otvaranja organizirano je takmičenje (šut za tri poena) za dječake i djevojčice uzrasta 6 - 16 godina i za prva tri mjesta su osigurane vrijedne nagrade.