VIJESTI

Radnici propalih tuzlanskih firmi nastavit će održavati proteste ispred pravosudnih institucija

Danas se okupili ispred Suda i Tužilaštva TK

Autor:M. Ah.

1.7.2015

Radnici propalih firmi sa područja Tuzlanskog kantona, učlanjeni u Sindikat solidarnosti, na današnjem okupljanju ispred Suda i Tužilaštva TK istaknuli su da neće odustati od protesta koje održavaju svake srijede.

- Vlasti su od nas tražile da se ne okupljamo ispred ovih pravosudnih institucija, jer ih ometamo u njihovom radu. Ali, nećemo odustati od protesta koje organiziramo svake srijede zbog neprocesuiranja predmeta vezani za kriminalnu privatizaciju u firmama, a kažu da ih ometamo u radu, ne znam kojem radu - pita se Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti TK.

On je kazao da će nastaviti dolaziti svake srijede ispred pravosudnih institucija sve dok ne bude vidljiv rad sudova i tužilaštava vezano za navedene predmete koji, kaže, godinama stoje u ladicama.

- Nećemo nikada podleći bilo kakvim ucjenama, a niti nas može iko potkupiti. Nastavit ćemo naše okupljanje i u vrijeme godišnjih odmora, odnosno ljetnog perioda. Nećemo prekidati, jer mi nemamo godišnji odmor i nemamo od čega odmarati kao gospoda od svog nerada - podvukao je Kopić.

Podršku okupljenim radnicima su pružili i radnici "Dite" koji su jučer slavili odluku Skupštine povjerilaca da nastave sa svojom proizvodnjom.