BIH

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela posjetio načelnika općine Srebrenica

Razgovarali o obilježavanju godišnjice u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari

Autor:Am.K.

1.7.2015

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i predsjednik Pododbora za sigurnost u Organizacionom odboru Rahman Alić posjetili su danas načelnika općine Srebrenica i predsjednika Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima, "Sigurne zone UN-a“ Srebrenica, Ćamila Durakovića.

- Vilić je upoznao Durakovića o aktivnostima vezanim za planiranje osiguranja godišnjice u okviru Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari te istakao da se preduzimaju sve neophodne mjere i radnje iz nadležnosti Direkcije. Vilić je rekao da će Direkcija poduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi svim građanima osigurali nesmetano i dostojanstveno prisustvo obilježavanju godišnjice u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari. Također je istakao da će Direkcija osigurati dolazak i boravak oko 50 stranih VIP delegacija koje će učestvovati u obilježavanju ove godišnjice, saopćeno je iz Direkcije.

Vilić je naglasio da je saradnja i komunikacija sa svim policijskim i obavještajnim agencijama koje učestvuju u osiguranju ovog događaja (DKPT, MUP-a RS, OSA-e, FUP-a, GP BiH, SIPA i K-MUP-ovi) na najvišem nivou.

Načelnik Duraković je tom prilikom upoznat da za sada ne postoje obavještajno sigurnosna saznanja koja bi ukazivala na ugrožavanje obilježavanja ovog događaja.