BIH

Mirsad došao iz Hrvatske u Krajinu da prvi put zagrli brata Kenana

Dirljiv susret u Velikoj Kladuši

Autor:A. D.

2.7.2015

Dvojica braće Mirsad Ćatić (18) iz Osijeka i Kenan Ćejvanović (20) iz Male Kladuše nedavno su se sreli prvi put, nakon što su saznali jedan za drugoga. Da ima brata Mirsada, Kenanu je rekla njegova majka, a on ga je odmah pronašao putem Facebooka. Ubrzo su se odlučili sastati u Velikoj Kladuši i upoznati.

Njihov otac Mirsad Ćejvanović, koji inače živi i radi u Ajovi u SAD, ima djecu sa četiri žene. Živio je nekada u vanbračnoj zajednici s Timkom, s kojom ima sina Kenana. Timka i Kenan sada stanuju Maloj Kladuši kod Mirsadove majke Fatime.

Također, Mirsad iz druge vanbračne zajednice sa Saćimom Ćatić ima sina Mirsada, koji je rođen u izbjegličkom kampu u Gašincima. On s majkom trenutno živi u Osijeku.

Mirsad Ćatić je, nakon što je stigao u Veliku Kladušu, naišao na ugostitelja Nijaza Nuhanovića i zamolio ga da mu posudi telefon da bi nazvao brata. Nuhanović ga je ugostio u svom restoranu, a ubrzo je došao i Kenan. Braća su bila presretna zbog susreta.

Nakon što je nekoliko dana proveo u Maloj Kladuši kod brata i nane, Mirsad je otišao kod rodbine svoje mame, kod koje se trenutno nalazi. Njegovoj sreći i radosti, kako sam kaže, nema kraja, a još mu se čini da sve sanja.

U BiH ostaje još nekoliko dana, a onda se vraća nazad kući u Hrvatsku. S bratom će, kako nam je kazao, ostati u kontaktu, a već dogovaraju i Kenanov odlazak u Osijek.