BIH

Radnici "Dite" odluku Skupštine povjerilaca proslavili posebnom "3de" tortom

Slatka u Gradskom parku u Tuzli

A.U.

30.6.2015

Radnici Fabrike deterdženata "Dita“ odluku Skupštine povjerilaca o nastavku rada proslavili su na specifičan način u Gradskom parku u Tuzli. Posebnom "3de“ tortom obilježena je svojevrsna pobjeda "malog čovjeka“.

Tortu sa smokvama, sušenim voćem i bademima još jučer, uvjerena u pobjedu, napravila je njihova sugrađanka Ivana Pašić.

"To je prva torta koju sam napravila u životu i bila je odlična. To je bio znak pažnje, želje da im pokažem da nisu i neće biti sami, ali i iskaz zahvalnosti za borbu koju uporno i neumorno prolaze, naročito teta Minka", kazala je Pašić za "Avazov" portal. 

Podsjetimo, Skupština povjerilaca Industrije deterdženata „Dita“ na sastanku u ponedjeljak donijela je odluku o nastavku rada Dite, ali i o nastavku aktivnog traženja strateškog partnera, te je izabrano i Vijeće povjerilaca koje će donositi odluke u budućnosti.

"Danas je veliki dan za sve radnike i najbolje što je moguće za 'Ditu'. Skupština je jednoglasno dala podršku i zadatak da nastavimo s proizvodnjom. Izabrali smo Vijeće povjerilaca i nastavljamo dalje. Ovo je velika pobjeda malog čovjeka. Radi prevelikih zaduženja od 40.900.000 KM, nastavljamo tražiti strateškog partnera, jer ne možemo sami to odraditi“, kazala je radnica "Dite“ Emina Busuladžić.