REGION

JEL OVO IKO VIDIO Prostački vic u knjizi šala za djecu?!

Neviđena bruka

(Am.K.)

30.6.2015

Majka je klincu knjigu viceva "Šale za male", kako bi vježbao čitanje latinice, kad ono - prvi vic u knjizi..., objavila je na svom Facebook profilu Biljana Lukić, nekadašnja voditeljica Studija B i Kanala SOS, koja se poslije novinarske karijere otisnula u marketinške i spisateljske vode, piše Kurir.

Neprijatno iznenađena Lukićeva je na svoj FB postavila fotografiju stranice na kojoj je, može se reći, prilično neukusan vic sa aluzijom na promiskuitetan seks koji nikako ne bi mogao da se podvede pod "šale za male".

vic-2

Knjigu je štampala jedna izdavačka kuća iz Sopota

Njeno mišljenje, kako se pokazalo u komentarima, dijele i drugi roditelji među kojima je i jedna majka koja je napisala da je morala da sakrije knjigu šala namjenjenu najmlađima.

 "Ja sam morala tu knjigu viceva za djecu da sakrijem... Svako malo me kćerka pitala: Šta znači ovo ili ono?! Kad sam počela da čitam iste, umalo me kap nije strefila", prokomentarisala je.

Druga komentatorka je pak na ovu temu napisala: "U moje vrijeme djecu su donosile rode ovo trnje mi nije poznato". Knjigu je štampala jedna izdavačka kuća iz Sopota.