BIH

AHMETOVIĆ ZA "AVAZ" Tačno je - Asim Sarajlić napao me i uhvatio za vrat!

Incident u Klubu zastupnika SDA

M. Aš.

30.6.2015

Sadik Ahmetović, državni poslanik SDA, potvrdio je za "Avaz" da je danas nakon završetka sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH, fizički nasrnuo na njega Asim Sarajlić, šef Kluba SDA u državnom parlamentu i potpredsjednik SDA.

Ahmetović nam je pojasnio da je Sarajlić stavio ruke oko njegovog vrata, što se može okarakterizirati kao pokušaj davljena, ali da su veći incident spriječili drugi poslanici ove stranke Šemsudin Mehmedović i Senad Šepić.

Sve je krenulo na sjednici kada se glasalo o tački dnevnog reda reformska agenda koju je predložio Nikola Špirić.

Zastupnici SDA su se povukli u svoje prostorije, gdje su nastavili razgovarati o današnjoj sjednici Parlamenta. Ali, otvorene su i neke druge teme, Kongres SDA, izbor rukovodstva, te je u jednom trenutku Ahmetović rekao Sarajliću kako mu je više dosta priče o Bakiru Izetbegoviću i Dževadu Mahmutoviću.

Sarajlić je tada skočio, prišao Ahmetoviću i uz riječi "nemoj ti meni na moga predsjednika i ko si ti da govoriš o mom predsjedniku“ počeo ga daviti.

- Kada sam rekao da neću više dozvoliti da me ponižavaju pojedinici iz SDA, pritom spominjući Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, Sarajlić je nasrnuo na mene te je pitao zašto spominjem Izetbegovića. Ovo je nezapamćen slučaj, istakao je Ahmetović.

Sve o incidentu pročitajte u sutrašnjem izdanju "Dnevnog avaza".