KULTURA

"The Wings of Dixie" na Žutoj tabiji

Sarajevo Ramazan Festival

Redakcija

30.6.2015

U sklopu 2. Sarajevo Ramazan Festivala u utorak 30. juna će na Žutoj tabiji nakon iftara (od 20:15) biti održan koncert američkog vojnog benda "The Wings of Dixie".

"The Wings of Dixie" svojom muzikom slavi američku tradiciju dixieland jazza, a njihov nastup u Sarajevo donosi atmosferu New Orleansa - grada iz kojeg je ovaj muzički pravac i potekao.

Specijalno u povodu svog nastupa u Sarajevu sastav "The Wings of Dixie" uvježbao je i izvest će nekoliko sevdalinki.  

Nastup grupe "The Wings of Dixie" na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu bit će realiziran u saradnji sa Ambasadom SAD u Sarajevu.

Sarajevo Ramazan Festival kreirali su Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo.

Programi u okviru Sarajevo Ramazan Festivala dio su projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost“ traje 18 mjeseci i dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.