CRNA HRONIKA

ŠOKANTNO Pronašao brata obješenog u šumi

Četvrto samoubistvo u Donjim Babicama kod Lukavca

B. C.

30.6.2015

Dvadesetdvogodišnji A. S. objesio se u šumi u blizini mjesta Donje Babice kod Lukavca. Smrt mladića konstatirao je ljekar Doma zdravlja Lukavac, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Policija je obavila uviđaj i obavijestila kantonalnog tužioca.  

Organizirana potraga

Ova vijest naročito je uznemirila mještane Donjih Babica, jer je ovo četvrto samoubistvo u posljednjih nekoliko godina u ovom naselju smještenom uz hidroakumulaciju Modrac.

Nastradalog mladića je u Babicama pronašao njegov 18-godišnji brat. Samoubistvu A. S. prethodio je njegov odlazak od kuće dan ranije, a nakon cjelodnevne potrage pronađen je obješen o drvo nedaleko od naselja u kojem je živio s porodicom. Niko od mještana ne zna motiv, a komšije pričaju da je bio zaposlen te da je imao djevojku.

Mještani se još sjećaju 19-godišnje maturantice Almine Ribić, koja se 13. maja 2012. godine, također, objesila u šumi nadomak svoje kuće. Almina je odluku da sebi oduzme život najavila i na profilu društvene mreže Facebook.

Posljednja poruka

Svojim prijateljima je poručila da ih mnogo voli, a sutradan se objesila. Kažu da je bila izrazito lijepa, pametna, ali i povučena djevojka. Ničim nije odavala da ima bilo kakvih problema koji bi je naveli na samoubistvo. Njeni poznanici pričaju da je živjela u skromnoj porodici.

almina-ribic

Ribić: Oprostila se od prijatelja

Smrt vješanjem odabrao je i 53-godišnji muškarac iz Donjih Babica, koji je samoubistvo izvršio 28. avgusta prošle godine, a 29. decembra iste godine u šumi kod Mosorovca nedaleko od Babica objesio se 25-godišnji A. P. Ni u jednom od ovih slučajeva nisu poznati motivi koji su nagnali ove ljude da dignu ruku na sebe.