CRNA HRONIKA

MOSTAR Devetogodišnjak u komi

Stravična nesreća u Južnom Logoru

M. SMAJKIĆ

30.6.2015

Mostarska policija traga za vozačem, najvjerovatnije, Audija karavan, koji je jučer oko podne u naselju Južni Logor, u neposrednoj blizini RMC „Dr. Safet Mujić“, udario devetogodišnjeg dječaka romske nacionalnosti, nakon čega je pobjegao s lica mjesta!

Teško stanje

U Operativnom centru MUP-a HNK jučer su nam potvrdili da je dječak zadobio teške tjelesne ozljede, odnosno da je u stanju kome hospitaliziran u Kliničkoj bolnici Mostar. Više informacija iz ove bolnice nismo uspjeli dobiti, jer portparol Vedran Puljić cijeli dan nije odgovarao na naše pozive.

Nesretnog dječaka su, kako smo saznali na licu mjesta, roditelji poslali da kupi cigarete, a čim je, kazali su, zakoračio na cestu, automobil koji se kretao iz pravca grada prema Bišću Polju naletio je na njega.

juzni-dijete-1

Policija obavila uviđaj

- Sve je vidjela jedna gospođa iz zgrade prekoputa. Udario ga je i nosio 15 metara dalje, a kad je mali pao na cestu, on je dao gas i pobjegao. Evo, policija je našla dijelove auta. Ovdje su mu u bolnici ukazali prvu pomoć, a onda su ga kolima Hitne pomoći prebacili na Bijeli Brijeg. Mali je u teškom stanju. Ljekar je njegovom ocu rekao da će sve učiniti, ali da je stanje teško - ispričao nam je jučer Nermin Hasović, koji je u trenutku nesreće bio kod dječakovih roditelja.

Majka u nesvijesti

Hasovića smo zajedno s ostalim mještanima zatekli na licu mjesta nedugo nakon policijskog uviđaja.

Sjedili su, kazao nam je, u kući kada je dotrčao jedan mladić i povikao: „Ubi vam auto dijete. Zgazi ga!“ Sve se, kaže, od trenutka kada su ga roditelji poslali po cigarete desilo za četiri-pet minuta.

djecak-mjesto

Hasović pokazuje gdje je dječak odbačen

- Eno mu mater leži u nesvijesti. Dabogda da preživi - komentirali su mještani.

Dežurna kantonalna tužiteljica Valerija Tomić također se cijeli dan nije javljala na telefonske pozive.