VIJESTI

ŠOKANTNA PRIČA SUPRUGE ALENA RIZVANOVIĆA U trudnoći me šutao nogama i prijetio da će ubiti moju porodicu!

Elena Rizvanović u ekskluzivnom intervjuu za austrijsku TV mrežu ORF

Dž. Č.

30.6.2015

Elena Rizvanović, supruga Alena Rizvanovića koji je poznat po svom krvovom pohodu u Grazu, u ekskluzivnom interjvuu za austrijsku televizijsku mrežu Österreichischer Rundfunk (ORF) otkriva detalje svog nesretnog braka sa Alenom.

On ju je mučio i nogama udarao svaki dan, pa čak, kako kaže, i dok je bila trudna. Njena priča potresla je širu austrijsku javnost i poznatog novinara Christopha Feursteina, koji je šokiran stvarima koje mu je Elena otkrila u razgovoru.

Elena je Alena upoznala preko Interneta. Na početku, kako je kazala, on joj se činio kao prijatna osoba. Ubrzo su se i vjenčali, kada je on počeo otkrivati svoje pravo lice. Već u prvoj godini braka trpjela je njegove udarce i svakodnevno psihičko zlostavljanje. Kada je ostala u drugom stanju odlučila je da mora pobjeći od njega, ali nije uspjela jer nije imala novca, mobitela, a ni pasoš.

Prijetnje smrću

Nakon toga, otkriva Elena, uslijedile su prijetnje smrću njoj i njenoj porodici u BiH.

- Htio je da budem rob koji će rađati djecu, kuhati i čistiti. Želio je da nosim maramu, a ja sam živjela u strahu da će nešto uraditi mojoj porodici u Bosni. Kada je kupio pištolj, rekao mi je da će ih sve ubiti i baciti u more - priča Elena za emisiju "Thema" Cristopha Feursteina.

Ona dalje priča da je jednog dana situacija eskalirala.

- Stajala sam na stepenicama, a on je eksplodirao i udario me u leđa. Počeo mi je čupati kosu i nastavio me udarati i udarati... Konačno sam imala priliku da telefoniram svoju majku koja je alarmirala policiju o ovom događaju - kaže Elena.

Otišla sa djecom

Poslije toga, na vlastitu želju, 22-godišnja djevojka je smještena u sklonište sa dvoje djece.

- Kada sam čula za Alenov krvavi pohod, bila sam šokirana. Boli me samo kad pomislim da je to mogao uraditi - kazala je uplakana Rizvanović

Kompletan intervju sa njom možete pogledati OVDJE.