OSTALI SPORTOVI

ZAJAHAO NAJVEĆI VAL U HISTORIJI Svjetski prvak u surfanju završio u bolnici s prijelomom!

Samo za najhrabrije

(A. Vr.)

29.6.2015

Profesionalni surfer završio je u bolnici sa slomljenom lijevom nogom nakon što je je zajahao val koji je već dobio titulu 'najvećeg vala ikada jahanog u Australiji'. Osamnaest metarski val koji se podigao nedaleko od obale Margaret River u Zapadnoj Australiji ostavio je Justina Hollanda, profesionalnog surfera i veslača na dasci, povrijeđenim nakon što se na njega popeo jet-skijem.

Do nesreće je došlo u jutarnjim satima u subotu na popularnom surferskom mjestu Cow Bombie, nekih 200 kilometara južno od Pertha.

Jamie Mitchell, svjetski prvak u veslanju na dasci, povukao je Hollanda na val i tvrdi da je prije pada Holland nekoliko sekundi surfao po 'vodenoj planini'. Međutim, pri padu slomio je lijevu nogu, pukao mu je femur to jest bedrena kost.

Mitchell je potom prijatelja povukao do obale gdje ga je vozilo hitne pomoći povuklo u bolnicu Margaret River na hitnu operaciju.

- Digao sam ga na val i bio sam poprilično uzbuđen. No, kada sam ga došao pokupiti govorio mi je 'moja noga, moja noga'. Vjerujem da mu se noga nije na vrijeme odvojila od daske i to ju je slomilo - prepričao je Mitchell incident za Guardia Australia.

Fotograf koji je svjedočio incidentu, Jamie Scott, za Perth Now je ispričao: - Val je bio ogroman, negdje oko 18 do 21 metar. Vjerovatno najveći val ikada jahan u Australiji. Justin se uspio spustiti do samog dna, no tada ga je voda odnijela.

Hollandu, 35-godišnjem ocu dvoje djece, na operaciji su u nogu ugradili titansku šipku, no za sada se dobro oporavlja.