KOLUMNE

Ministar odbrane cijenjen na Otoku

Asmir Begović

A. Č.

30.6.2015

Prvo se spominjalo da će u Liverpul. Ima tome i dvije godine. Pa onda da bi mogao u Real Madrid, zamijeniti Ikera Kasiljasa... Budući da se ništa od toga nije desilo i da je Asmir Begović na kraju uvijek ostajao u Stouku, solidnom engleskom premijerligašu, tako je sumnja ljubitelja nogometa u BiH postajala sve veća.

Da te nekadašnje priče nisu bile tek puka naklapanja i da je zaista naš reprezentativni čuvar mreže vrijedan većeg kluba od Stouka, pokazuju procjene engleskih kladionica da će karijeru nastaviti u velikom Čelziju. 

Možda to i nije najsretniji izbor, budući da je Tibo Kurtoa zacementiran na mjestu prvog golmana, ali sama činjenica da vas Žoze Murinjo smatra dostojnom zamjenom za velikog Petra Čeha, mora buditi najljepše emocije. Ministar odbrane „Zmajeva“ tražen je na Otoku, ali, izgleda, ne mogu ga tek tako zaslužiti. 

Naime, Stouk je kao s poslom odbio sedam miliona eura koje je ponudila Aston Vila za stasitog Trebinjca, no i to je samo još jedna naznaka da će Asmir ovoga ljeta skoro sigurno promijeniti sredinu. 
Begović je rođen 20. juna 1987. godine. Za BiH je od 2009. ubilježio 41 nastup.