NOGOMET

Visoko raspoloženje među igračima Željezničara pred sutrašnji susret

Jedina briga činjenica da je protivnik nepoznanica

Z. Š.

29.6.2015

Ako je suditi po raspoloženju fudbalera Željezničara tokom leta prema Malti, "Plavi" će bez problema savladati Balzan i osigurati prolazak u 2. kolo Evropske lige.

Trener Željezničara Miomir Odović kazao je da je zadovoljan uslovima. 

- Zadovoljan sam terenom, u ekipi je dobro raspoloženje, nadam se da ćemo pokazati ono što znamo i ostvariti dobar rezultat. A dobar rezultat svakako je bilo kakva pobjeda – rekao je Odović.

Najveće brige za stručni štab predstavlja povreda Kerima Memije koji najvjerovatnije neće biti u početnom sastavu, ali posljednju riječ u tom slučaju dat će doktori. 

- U svakom slučaju Memija će biti s nama, ili na terenu ili na klupi – kaže Odović koji se najviše pribojava činjenice da ne poznaje protivnika. 

Podsjetimo, sa ekipom Željezničara na Maltu doputovalo je i oko 50 navijača kluba. 

Jedan od najboljih igrača Balzana, Crnogorac Bojan Kaljević neće nastupiti sutra zbog povrede.

Adžem na Malti: Došao kao navijač

Na Malti je i Admir Adžem, trener juniora Željezničara koji je prošlog ljeta vodio prvi tim „Plavih“. Upravo je Adžem „u vatru“ gurnuo talentirane Bajića, Hadžiahmetovića i Memiju, koji su danas udarne igle Željezničara.

- Došao sam na Maltu sa sinom da navijamo za našeg Želju. Nadam se uvjerljivoj pobjedi u prvoj utakmici kako bi s mirom dočekali revanš na Grbavici – rekao je nekadašnji kapiten „Plavih“.