CRNA HRONIKA

Više osoba uhapšeno po potragama na granicama BiH

Saopćenje Granične policije BiH

Redakcija

29.6.2015

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je zbog pogrešnog davanja informacija o svrsi i namjeri boravka u BiH odbijen ulaz za šest državljana Republike Turske.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevojučer su na letu Sarajevo - Minhen uhapsili državljanina Republike Turske U. E. (1970.), jer je posjedovao falsifikovani pasoš i ličnu kartu Republike Bugarske. Procesuiranje državljanina R. Turske je u toku.

Također, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška, na izlazu iz BiH,  jučer je uhapšen državljanin R. Hrvatske i BiH, Š. G. (1972.) na osnovu naredbe Osnovnog suda u Tesliću zbog krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja“. Osoba je u dalju nadležnost predata policijskim službenicima Sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice granične policije Hum u petak su na ulazu u BiH uhapsili državljanku Bosne i Hercegovine, N. T. (1991.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je potražuje MUP RS-a zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“.

N. T. je predata policijskim službenicima Policijske stanice Doboj na dalje postupanje. Isto veče je na MGP Rača, na ulazu u BiH, uhapšen državljanin BiH, Š. Š. (1962.)  na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju zbog počinjenog krivičnog djela „falsifikovanje isprave“.

Na MGP Kamensko, na ulazu u BiH, uhapšen je državljanin R. Hrvatske i BiH, D. B. W. (1980.) jer ga potražuje FMUP zbog počinjenog krivičnog djela „pronevjera u službi“. Š. Š. je predat policijskim službenicima Sudske policije Bijeljina, a D. B. W. pripadnicima Sudske policije K- 10 Livno na dalje postupanje.