BIH

Tomislavgrad: Osuda grafita sa prijetećim sadržajem

Na porodičnoj kući Izeta Tire

Fena

29.6.2015

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin za pojavu uvredljivih grafita s prijetećim sadržajem koji su ovih dana nepoznati počinitelji ispisali na porodičnoj kući Izeta Tire u Mokronogama kaže da su ispisani od strane nepismene osobe koja ne želi dobro svom narodu bilo da se radi o Hrvatima ili Bošnjacima.

- Mi smo došli u općini Tomislavgrad na jedan određeni nivo u izgradnji zajedničkog suživota gdje želimo dobro svima, i Bošnjacima i Hrvatima. Svi koji nas pokušavaju vratiti nazad u nekakva ratna vremena neće u tome uspjeti a onaj ko to pokušava ne želi dobro ni jednom našem narodu - za Fenu je kazao Vukadin.

Načelnik Vukadin je uvjerenja da su Hrvati i Bošnjaci dovoljno pametni i zreli da bi znali prepoznati sve ono što im prijeti pojavom ovakvih grafita.

Istovremeno predsjednik podružnice SDA Tomislavgrad Zijad Hadžić također osuđuje pojavu uvredljivih grafita s prijetećim sadržajem.

- Grafiti čiji sadržaj podsjeća na devetero ubijenih civila bošnjačke nacionalnosti tokom proteklog rata u mjestu Mokronoge nisu dobri ni za jedan narod te uznemiruju ljude mada se puno energije i napora ulaže u njihovu sigurnost - za Fenu je kazao Hadžić.

Kao predsjednik ove stranke u Tomislavgradu i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Tomislavgrad, Hadžić je stava da treba nastaviti dalje stvarati uslove za normalno funkcioniranje a oni će kao stranka tako nastaviti i djelovati.

- Sve negativne posljedice treba osuđivati i sprječavati kroz institucije a mišljenja sam da ovu pojavu sa grafitima osuđuju svi građani naše općine - naglasio je Hadžić.