BIZNIS

"Sarajevskom kiseljaku" dodijeljen "Crystal Taste Award"

Kvaliteta ponovo krunisana međunarodnim priznanjem

Mi. K.

23.6.2015

Prirodna mineralna voda "Sarajevski kiseljak" postala je nositelj priznanja "Crystal Taste Award" koju dodjeljuje Međunarodni Institut za okus i kvalitetu (ITQI) iz Brisela, vodeća svjetska organizacija za nagradu kvalitete.

ITQI već niz godina prepoznaje izvrstan okus i vrhunsku kvalitetu Sarajevskog kiseljaka odavanjem priznanja "Superior Taste Award" s tri zvjezdice, a ova nagrada višeg ranga kruna je dosadašnjeg uspjeha.

kiseljak

International Taste and Quality Institut, koji provodi istraživanje sadržaja, kvaliteta i okusa proizvoda, svake godine organizira dodjelu nagrada, a svaki proizvod pojedinačno prolazi kroz niz striktnih procjena. "Sarajevski kiseljak" i ove godine, zasluženo nosi ovaj međunarodno prestižni epitet, koji izaziva ponos u cijeloj BiH.

- Ostvarili smo jedan veoma važan cilj, a to je čvrsto, neosporivo dokazivanje besprijekornog kvaliteta "Sarajevskog kiseljaka".  Sa svojim brendovima jedina je kompanija u BiH, koja se može pohvaliti nagradom "Crystal Taste Award", poručili su predstavnici "Sarajevskog kiseljaka" sa svečane dodjele nagrada u Briselu i dodali da će njihov brend u budućnosti s ponosom isticati ova priznanja, te da će, kao i do sada, čuvati izvor, kvalitetu i okus ove kristalno čiste, prirodne mineralne vode.