CRNA HRONIKA

SARAJEVO Mladiću oteli mobitel nasred ulice uz prijetnju pištoljem

Razbojništvo na Grbavici

N. K.

20.6.2015

H. S. iz Sarajeva jučer je u 00.15 sati, u Drugoj Policijskoj upravi (PU), prijavio da su 18. juna oko 23.30 sati, u ulici Zagrebačka bb, Općina Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe uz prijetnju pištoljem nad njim izvršile krivično djelo razbojništvo te da su tom prilikom ukrale mobilni telefon.

Policijski službenici Četvrte PU Policijske stanice (PS) llidža jučer su u 19.05 sati, uhapsili T. H. (1983) iz llidže i S. J. (1973), također iz llidže, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nakon čega su naveden osobe predate u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

Policijski službenici Prve PU PS Stari grad jučer su u 9.40 sati uhapsili M. A. (1955) iz Sarajeva i H. Z. (1968) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.