CRNA HRONIKA

Naručio suprugino ubistvo radi životnog osiguranja

OTKRIVAMO Novi detalji istrage o likvidaciji Njemice kod Živinica

A. HADŽIĆ

20.6.2015

Zarif Seferović (53) predat je tokom jučerašnjeg dana u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona pod sumnjom da je učestvovao u ubistvu svoje supruge Svetlane Seferović (52), koja je u utorak ubijena u mjestu Bašigovci kod Živinica.

- Suprug ubijene S. S. lišen je slobode i Tužilaštvo je stavilo zahtjev da mu se odredi pritvor. Trenutno još nije saslušan i čeka se dolazak njegovog advokata kako bi saslušanje počelo – kazao nam je jučer poslije podne Ivo Iveljić,  tužilac Tužilaštva TK.

Poslana obavijest

Zarif Seferović i njegova ubijena supruga Svetlana državljani su Njemačke i, prema izborima bliskim MUP-u TK, već je poslana obavijest nadležnim njemačkim službama o ovom događaju.  

Saznajemo da su od njemačkih službi, pored ostalih, zatražene i provjere informacija o imovnom stanju Seferovića, kao i informacija o posjedovanju njemačke police životnog osiguranja ubijene.

Seferović je u prvim kontaktima s istražiteljima, saznajemo, davao kontradiktorne informacije, što ga je, pored ostalih nelogičnosti,  dovelo u sumnju da bi mogao biti izvršilac ili saučesnik u ubistvu svoje supruge.

skretanje-basigovci

Skretanje za Bašigovce kod Živinica

Seferović je u utorak prijavio policiji da su dva nepoznata razbojnika na makadamskom putu na lokalitetu Bare zaustavila automobil Opel Zafira, u kojem su se vozili on i njegova supruga. Potom su, uz prijetnju pištoljem, od njegove supruge iznudili novac, a nakon što im je ona dala određenu sumu, nezadovoljni time, u nju su ispalili tri hica.

Imućna žena

Žena je na mjestu ostala mrtva, a razbojnici su, prema njegovim riječima, kazali Seferoviću da se udalji. On je otišao u policiju i prijavio cijeli slučaj.

Njegov iskaz imao je nelogičnost pa ga je policija uhapsila zbog sumnje da je, zapravo, on imao direktnu vezu s ubistvom vlastite supruge, koja je vrlo imućna, te da je potom inscenirano razbojništvo. Šta se tačno dogodilo, bit će poznato nakon njegovog saslušanja. Sumnja se da je on naručio ubistvo radi naplate suprugine police osiguranja.

Policija je provođenjem istražnih radnji u vezi s ovim zločinom uočila dva automobila na mjestu događaja, i to Opel Zafiru i Audi njemačkih registarskih oznaka.