NOGOMET

AKO DOĐEMO DO BARAŽA Evo ko su potencijalni protivnici Zmajeva!

Apetiti porasli nakon pobjede protiv Izraela

N. K.

19.6.2015

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena bivšim selektorom Safetom Sušićem katastrofalno je otvorila kvalifikacija, ali i dalje gaji nade u plasman na završnicu Evropskog prvenstva koje će se sljedeće godine igrati u Francuskoj.

Pobjedom protiv Izraela apetiti su opet porasli, a da bi izborili plasman na EP izabranici Mehmeda Baždarevića morat će vjerovatno igrati baraž.

Za baraž su nam potrebne najmanje tri pobjede u posljednja četiri susreta, a naša reprezentacija vjerovatno će biti i nositelj u baražu ako ga na kraju uspije izboriti. 

Iz grupe A u baražu mogla bi nastupiti čak i Holandija, a šanse još uvijek nije izgubila ni Turska. Gotovo sigurno u baraž će reprezentacija Ukrajine, baš kao i najbolja selekcija Slovenije. Putnika u baraž iz grupe D odlučit će duel između Škotske i Irske, a iz grupe F u baražu bi trebali nastupiti Mađarska ili Sjeverna Irska. Iz grupe G putnik u baraž tražit će se između Švedske i Rusije, a iz grupe H to trebala biti Norveška. Također, nastup u baražu izborit će i reprezentacija Albanije iz grupe I.

Zanimljivo da je najbolja trećeplasirana ekipa, koja će izboriti direktni nastup na završnici najboljih u Evropi, Mađarska sa deset bodova.