SPORT

Bh. Manolo: BH Fanaticosi spornu tetovažu Ognjenu Vranješu vjerovatno neće oprostiti!

Najpoznatiji navijač reprezentacija Bosne i Hercegovine

A. VREBAC

17.6.2015

Kao Nihada Turčinovića znaju ga članovi porodice, rodbina i prijatelji. Međutim, kada se kaže Bh. Manolo, to je druga stvar! Pod tim ga nadimkom poznaje više miliona ljudi u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Najpopularniji navijač naših reprezentacija Nihad Turčinović za portal "Avaza" je prokomentarisao moguću kaznu za NS BiH zbog gaženja izraelske zastave i zviždanja himni.

- Savez učinio sve što je u njegovoj moći. Nažalost, desile su se ružne stvari. Na  Bilinom Poljiu nisam vidio ništa toliko zastrašujuće, osim nepristojnosti prilikom intoniranja gostujuće himne. Gosti iz Izraela su dobili sve sto su tražili, niko ih nije ni pokušao napasti, a nije bilo ni verbalnog vrijeđanja, kazao je Bh. Manolo.

Bh. Manolo je za "Avazov" portal kazao da se osjećao grozno nakon što je vidio ga je gažena zastava Izraela.

- Osjećam se poniženim i povrijeđenim što je zgažena zastava Izraela. Kategorično tvrdim da za gaženje zastave nisu krivi BH Fanaticosi. To je učinila jedna mala grupa, kod kojih je zakazao kućni odgoj. Nadam se da se ovakve stvari neće ponoviti, a rješenje videonadzor na sportskim terenima i drastične kazne - rekao je Manolo.

Najpoznatiji bh. navijač prokomentarisao je i spornu tetovažu Ognjena Vranješa.

- BH Fanaticosi spornu tetovažu Ognjenu Vranješu vjerovatno neće oprostiti. Ti isti navijači su mu dali nezapamćenu podršku kad je došao u reprezentaciju BiH. BH Fanaticosi su naša najveća navijačka grupa koju treba poštovati, jer su mnogo učinili za sve reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine. Ognjen Vranješ je trebao razmisliti šta radi. Što je bilo, bilo je, a ljudski je praštati, pa zašto ne oprostiti i Vranješu - rekao je Bh. Manolo.

On je još istakao da planira otići u navijačku penziju.

- Utakmica BIH - Izrael je 104. utakmica u kojoj sam pratio A selekciju Bosne i Hercegovine. Imam namjeru se povući u Belgiji, pa da završim sa 105. odgledanih utakmica. Ali, vidjet ću, možda i odustanem od navijačke penzije. Previše se iscrpljujem, a i sa zdravljem imam velikih problema - poručio je Turčinović.