BIH

U Tuzli otvoren edukativni seminar za profesore engleskog jezika iz BiH i Srbije "TELTS 2015"

U Behram-begovoj medresi

Autor:A.B.

14.6.2015

Tuzla English Language Teaching Seminar ili TELTS 2015 edukativni seminar za 88 profesora engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama iz 22 grada s područja cijele Bosne i Hercegovine i Srbije, koji je će trajati sve do 16. juna ove godine, otvoren je danas u tuzlanskoj Behram-begovoj medresi.

-Koncept TELTS seminara zasnovan je na onom što je puno više od profesionalnog usavršavanja nastavnika i profesora engleskog jezika. Radi se o tome da se umrežavaju svi oni koji su u prosvjeti, odnosno u nastavi enegleskog jezika. Na ovaj način kroz profesiju širimo mrežu zbližavanja a sve to kroz rad sa ekspertima kako bi profesori mogli da poboljšaju svoje vještine te ih primijene u svom radu – kazao je Džordž Čineri, direktor Regionalne kancelarije za programe engleskog jezika pri ambasadi SAD u Budimpešti.

Čineri je, takođe, dodao da je ove godine imao mogućnost da obezbijedi četiri američka predavača sa polja nastave engleskog jezika.
Tuzlanski muftija Vahid ef. Fazlović kazao je da je sticanje znanja iz engleskog jezika za profesore posebno važno za budućnost djece, učenika i studenata, te da  se na ovaj način promovišu Tuzla i sistem obrazovanja.

Seminar TELTS, čiju je intenzivnu obuku u ranijim programima prošlo preko 300 profesora engleskog jezika, organizovali su Američka ambasada u BiH, Muftijstvo tuzlansko i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, dok su partneri Pedagoški zavod TK i Behram-begova medresa.