KULTURA

Završen prvi dan 12. KID's Festivala

U Domu mladih na Skenderiji predstavljen program inkluzivnog kutka

Redakcija

13.6.2015

Sa ciljem kreiranja okruženja jednakih mogućnosti za svu djecu uz podršku USAID-a, danas je u Domu mladih na Skenderiji predstavljen program inkluzivnog kutka. Kutak će biti otvoren sve festivalske dane 12.00 do 17.00 sati gdje će mališanima biti omogućena druženja i zabava sa mađioničarem te klovnovima uz mnoštvo kreativnih radionica i nagrada.

"Već drugu godinu na KIDS Festivalu dočekujemo kompletne porodice i pružamo jednak treman djeci sa poteškoćama, a sve u skladu sa njihovim potencijalima i njihovom koncentracijom.  U našem kutku inkluzije  sa djecom radi educirani kadar, a sam naziv sugerira da radionica nije isključivo za djecu sa poteškoćama u razvoju. Rekla bih  da je ovo jedan vid nekonvencionalnog obrazovanja u kojem tipičnoj  djeci ukazujemo na različitosti te od njih stvaramo istinski humana bića" istakla je Ines Kavalec iz Udruženja "Dajte nam šansu".

Posjetioci prvog festivalskog dana su uživali u projekcijama filmskih hitova "PČELICA MAJA", "SEDMI PATULJAK" te "SPUZVA BOB SKOCKANI: SPUZVA NA SUHOM" i premijernom izvođenju novog KIDS COSMIC SHOW-a u produkciji Fondacije "Out of Area".

Programi 12. KID’S Festivala odvija se pod pokroviteljstvom Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, znanost i kulturu (UNESCO). Programske aktivnosti 12. KIDS Festivala počinju u 14:00 sati i traju do 17:00 sati na platou Skenderije. Ulaznice za filmske projekcije (12,00 15,00 i 18,00 sati) po cijeni od 3 KM  moguće je kupiti svakog dana od 10 sati na platou Skenderije.

Održavanje 12.KID’S Festivala omogućili su: Raiffeisen Banka, USAID te Volkswagen.