VIJESTI

OTVOREN 12. KID'S FESTIVAL Najveći broj učesnika dosad paradirao ulicama Sarajeva

Tradiconalna šetnja kroz grad

Redakcija

12.6.2015

Tradicionalnom šarenom paradom sa više stotina učesnika danas je započeo 12. izdanje KID’S Festivala. Uz do sada najveći broj učesnika, KIDS paradi kroz uzi centar grada priključio se veliki broj zvanica među kojima su predstavnici USAID Misije u BIH, nj.e. Jurian Kraak, ambasador Holandije,nj.e.Angel Angelov,ambasador Bugarske,  Giselle Vilc, komandant NATO štaba u BiH te predstavnici ambasada Turske, Grčke, I Ruske federacije.

- Sretna sam kada vidim ovako veliki broj kostimiranih mališana, predstavnika naših partnerskih organizacija i građana koji su nam se priključili da proslavimo početak najveće manifestacije za djecu u BiH. Danas iz srca Sarajeva u svijet  šaljemo poruku da ova generacija sebi želi izgraditi blistavu budućnost - istakla je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala.

- Ponosni smo što već drugu godinu podržavamo KID’S Festival, manifestaciju koja okuplja veliki broj djece Iz različitih krajeva zemlje, iz različitih etničkih skupina, te različitog socio-ekononskog statusa. Koristim ovu priliku da pozovem sve goste da tokom festivalskih dana obavezno posjete inkluzivni kutak kojim želimo ukazati na važnost socijalne inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju - kazala je Kristi Schober, službenica projektnog razvoja USAID u BiH.

Program 12. KID’S Festivala odvija se pod pokroviteljstvom Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, znanost i kulturu (UNESCO). Programske aktivnosti 12. KIDS Festivala odvijati će se svakim danom od 14 sati do 17 sati na platou Skenderije. Ulaznice za filmske projekcije po cijeni od 3 KM  moguće je kupiti svakog dana od 10 sati na platou Skenderije.