NOGOMET

IVICA OSIM ZA "AVAZOV" PORTAL Ne smijemo podcijeniti Izrael!

Proslavljeni bh. stručnjak o večerašnjoj utakmici

Autor:A. UZUNOVIĆ

12.6.2015

Pred večerašnji susret sa Izraelom Ivica Osim, čovjek čija je riječ zakon, barem kada je u pitanju bh. fudbal, za "Avazov" portal govorio je u svom stilu, upozoravajući na podcjenjivanje protivnika.

„Ne želim da ta naša želja preraste u prepotenciju i pretvori se u kontra oružje, pa da se okrene sve naopačke. Čitam medije, opet istu priču pričamu, niko o Izraelu - svi o nama. Polako ljudi, i oni igraju fudbal“, kaže Osim.

Napominje da su nas Izraelci dobili u prvom susretu, te da treba hiljadu stvari da se poklopi kako bi Zmajevi dobili šansu za nastup na EURU.

„Treba ispuniti sve uslove da bi prošli dalje, a baratamo sa tim ko da je gotova stvar. Živimo uvijek od onog 'valjda će', a niko ne zna šta to znači“, kazao je Osim.

Kaže da je, prema njegovom mišljenju, povreda Zukanovića najveća šteta.

„On polivalentan igrač, može zadovoljiti i ispuniti mnoge želje selektora, da odigra ono što nam treba u datom momentu. Svi ostali koji nisu igrali u klubovima, mogu to ovdje nadoknaditi, mada reprezentacija ne bi trebala biti ta koja nadoknađuje nečije propuste“, govori Osim.  

Govoreći o reprezentaciji Izraela, kazao je da je, dok je bio trener Sturma, igrao nekoliko puta protiv njihovih klubova.

„Jako su neugodni, pogotovu kod kuće. Reprezentacija ima nekoliko dobrih igrača, a dosta ih je i igralo po Engleskoj“, kazao je Osim.

Navijati korektno - ako želimo dobro sebi

Izrazio je nadu da će utakmica proteći u fer i korektnom navijanju.

„Ponekad dobijem utisak da UEFA jedva čeka da napravimo neki belaj, pa da nas kazni. To publika treba znati - ako žele dobro sebi i ekipi. Popravili smo kvalitet fudbala, liga je bila zanimljivija i zašto to sada da kvarimo?“, pita legendarni Strauss s Grbavice.