NOGOMET

ZENICA Rigorozne mjere sigurnosti pred dolazak Izraelaca

Reprezentativci večeras stižu u hotel

D. Pa.

10.6.2015

Večeras će u Zenicu doputovati nogometna reprezentacija Izraela, koji će sa bh. "Zmajevima" odigrati kvalifikcionu utakmicu za EURO 2016 koje se održava u Francuskoj. 

Iako ih od terorističkog čina u kojem je 1972. godine na Olimpijskim igrama u Minhenu ubijeno 11 izraelskih olimpijaca sve izraelske sportske reprezentacije na gostujućim utakmicama prate dodatne zaštitarske snage, ipak, u Bosnu i Hercegovinu dolaze bez posebnih zahtjeva.

Međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona od jutarnjih sati vrši sve sigurnosne pripreme oko parking prostora ispred hotela Zenica, u kojem će odsjesti Izraelci. Tako vlada opći haos budući da se tik uz hotel nalazi i shopping centar, a zaštitne ograde sa pripadnicima Policije koji ne dozvoljavaju automobilima da se parkiraju u blizini hotela stvaraju ogromnu gužvu. 

Podsjetimo, izraelski reprezentativci u izjavama za medije ovih dana uglavnom ističu kako će utakmica protiv BiH u Zenici biti znatno drugačija u odnosu na onu u Haifi prošle godine, kada nas je Izrael porazio sa 3:0.