CRNA HRONIKA

POTRESNA SUDBINA Elma Nadarević poginula tri dana pred maturu!

Teška saobraćajna nesreća u Bosanskom Petrovcu

(Dž. Č.)

10.6.2015

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se desila u utorak jedan sat iza ponoći u Bosanskom Petrovcu, poginula je Elma Nadarević (18), dok su teško povrijeđeni Sajo Mucić (20) i Azra Bašić (24), svi iz Bosanskog Petrovca.

Njih troje se nalazilo u automobilu mercedes 190, kojim je upravljao Mucić, a koji je iz zasad neutvrđenih razloga udario u drvo, koje se nalazi samo nekoliko metara od zgrade opštine.

Mucić se nalazi u kritičnom stanju, dok je Bašićeva slomila nogu i ugruvala se.

Kako prenose Nezavisne novine, njih troje je prije nesreće bilo na proslavi sa društvom, odakle su se vraćali kući.

Očevici kažu kako su prizori s mjesta nesreće bili stravični.

- Automobil je skoro prepolovljen, a vatrogasci su ih nekoliko sati vadili iz njega. Međutim, mnogima je nejasno kako su uspjeli stradati u glavnoj ulici, koja je ravna i bez nekakvih krivina. Moguće je da je uzrok brza vožnja - ispričao nam je jedan od njih.

Inače, juče je u Bosanskom Petrovcu zbog ove tragedije vladala velika tuga, jer je stradala maturantkinja koja je za nekoliko dana trebalo da proslavi maturu.

- U petak je trebalo svi zajedno da proslavimo maturu, ali ne znam kome je sada do slavlja. Bila je vedra, nasmijana i pravi lik, a svi su je znali u gradu - ispričala je jedna njena drugarica.

Na mjestu nesreće cvijeće je juče položio Zlatko Hujić, načelnik opštine, koji je kazao kako će na dan njene sahrane biti proglašen dan žalosti u Bosanskom Petrovcu.

- Ova tragedija i stradanje ove petrovačke mladosti zatekla me je na službenom putu i duboko me potresla. Izražavam duboko saučešće roditeljima poginule djevojke, kao i žaljenje za povrijeđene, sa željom za brz oporavak - kazao je on.

U Mješovitoj srednjoj školi u Bosanskom Petrovcu juče su nam kratko rekli da je Elma bila njihov učenik i svršeni ekonomski tehničar, a da je zbog ove tragedije matura planirana za petak otkazana.